Начало » Балнеология и МЦ » Меню терапии
ПРОЦЕДУРИ И ТЕРАПИИ
Детоксикиращ масаж с мед
Значимите за здравето ползи на лечебния масаж с мед се базират на взаимодействието между кожата и биологично активните и подхранващи съставки на чистия мед, подпомагано от благотворния ефект на рефлексотерапията. Тази природосъобразна терапия за тяло е ефикасен и цялостен детоксикиращ метод, в който антибактериалните и антисептични свойства на меда, в комбинация с третирането на определени рефлексни точки, води до „изпомпване“ на токсините извън тялото. Освен че абсорбира токсините, медът дълбоко подхранва кожата. Съдържащите се в него ценни антиоксиданти, ензими, аминокиселини, витамини и минерали, вършат чудеса за Вашата кожа и за целия Ви организъм.
Терапията стимулира циркулаторните процеси в организма, подобрява терморегулацията на кожата и така – цялостното ѝ състояние, подпомага тялото в борбата му с килограмите и с целулита, влияе благоприятно върху цялата нервна система.

Цяло тяло, 55 мин – 92 лв.
Частичен, 30 мин – 60 лв.

Аромамасаж
Масажът сам по себе си влияе благотворно на здравето, а когато се комбинира с ароматерапия, неговата сила и въздействие се увеличава още повече. Химическият състав и благоухание на етеричните масла оказват целебно въздействие върху тялото, душата и сетивата ни. Ароматните масла често се използват разтворени в т. нар. базови масла, богати на Омега-3 и Омега-6 ненаситени мастни киселини, които са изключително необходими за функционирането на тялото и за здравия, младежки вид на кожата. Маслата с кремообразна консистенция, като какаовото масло например, са ценени заради способността им да хидратират и подхранват кожата в дълбочина.

 • Аромамасаж Olive Verde (Зелена маслина)
Аромамасаж Olive Verde носи свежестта на приказно красивото Средиземноморие. Зелените ароматни нотки, в съчетание с целебната сила на масажа и дълбокохидра-тиращия ефект на натуралното маслиново масло, ще се отразят чудесно на кожата и на самочувствието Ви.

55 мин – 94
лв.

 • Аромамасаж Red Berries
Масаж със сладък аромат на горски плодове и с масло от гроздови семки, богато на Омега-6 дълбоко подхранваща кожата ненаситена мастна киселина.

55 мин – 94
лв.


Anti-age ароматерапия
Обогатена с екстракти от пасифлора и папая, тази маска за тяло омекотява кожата и подобрява цялостния ѝ вид. Съдържа комплекс от витамини (А, B2, B3, C и Е), и етерични масла (лимонова трева, ванилия и лавандула), известни с благоуханието си и с благотворното си въздействие върху кожата. Лавандуловото масло е с доказани успокояващи и анти-бактериални свойства, докато маслото от лимонова трева се бори с прекомерното изпотяване и омазняване на кожата. Базовите масла – бадемово и кокосово, са източник на Омега-6 ненаситени мастни киселини и ще се погрижат за младежкия вид на Вашата кожа.
Маската действа едновременно и като пилинг, нежно премахвайки мъртвите кожни клетки и минимизирайки белезите от стрии и другите кожни несъвършенства. Терапията работи в дълбочина, стимулира производството на колаген и еластан, като прави кожата Ви кадифено мека и сияйна. Оставя прекрасното усещане за трайно подмладена и тонизирана кожа.

45 мин – 65 лв.


Аромамасаж и нежен натурален пилинг - Арома букет
AromaBouquet съчетава благотворния за здравето ефект на масажа с оздравителен за кожата нежен пилинг. Масажът oсвобождава духа и тялото от стреса и умората, подобрява мускулната кондиция и повишава жизнения тонус. Пилингът деликатно почиства и стимулира кожата, като я омекотява, балансира и тонизира.

 • Арома букет с лавандула и мента - 70 мин – 110 лв.
 • Арома букет с бадем - 70 мин – 110 лв.Сладък масаж и нежен пилинг – Gourmet Chocolate
Изкусително сладък масаж със 100% натурален шоколад. Абсорбиран от кожата Ви, шоколадът ще повиши нивото на ендорфините, ще намали нивото на стрес, и ще сътвори чудеса за кожата Ви. Богат на антиоксиданти и естествени активни съставки, чистият шоколад извлича токсините, заздравява и тонизира кожата, като едновременно с това действа като деликатен пилинг, усилващ клетъчната регенерация, и като маска, даряваща кожата с ценни подхранващи съставки. Свойството му да въздейства на всички сетива, ще Ви зареди с усещане за чисто блаженство, удовлетвореност и хармония.

70 мин – 110
лв.

Шоколадова терапия за суха/дехидратирана кожа
Поглезете се с неустоимото ни шоколадово предложение. Тази дълбоко подхранваща маска, с консистенция и текстура на истински течен шоколад и с високо съдържание на чисто какао и какаово масло, не само ще дари сетивата Ви с наслада, а и ще обнови и подмлади кожата Ви. Какаовото масло нежно хидратира и подхранва кожата, подобрява нейната еластичност и тонус, увеличава защитните ѝ сили, редуцира несъвършенствата ѝ.
Перфектно решение за суха, дехидратирана и зряла кожа.

45 мин – 65 лв.


Антицелулитен масаж (на зони по избор)
Антицелулитният масаж е един от най-добрите методи за борба с целулита. Ще постигнете още по-бърз резултат, ако комбинирате терапията с подходящи храни, малко физически упражнения и увеличен прием на вода. Цялостният подход е насочен към „разхлабване“ на целулитната маса, за да се улесни редуцирането на мастните депа и да се стимулира подобрението във външния вид на кожата.
Освен че подпомага изгарянето на мазнините, антицелулитният масаж оптимизира кръвообращението в третираните зони, и стимулира освобождаването им от акумулираните в тях токсини.

40 мин – 78
лв.

ЛЕЧЕБНИ ПРОЦЕДУРИ
Лекарски преглед
(Безплатен за гости на комплекса)

Първичен – 30.00 лв.
Контролен – 15.00 лв.


Класически масаж
Eдна от най-известните и най-предпочитани масажни техники, класическият масаж е система от енергични мануални похвати, с които се постига цялостно релаксиране и тонизиране на организма. Сред многобройните ползи за здравето са оптимизиране на кръвообращението, освобождаване на тялото от умората и намаляване на мускулното напрежение, стимулиране на имунната система и цялостно енергизиране.
Освен това, по-добрата циркулация на кръвта подпомага лечението на травми, намалява отоците, и ускорява премахването на белези от порезни или причинени от болест рани.

Цяло тяло, 55 мин – 89 лв.
Частичен, 25 мин – 55 лв.

Спортен масаж
Спортният масаж е специална масажна техника, разработена да помогне на активно спортуващите да подготвят телата си преди спортни занимания, да се възстановят след спортно натоварване и да подобри качеството на тренировъчния процес.
Общите цели на спортният масаж са:
 • да се подготви спортиста за върхови натоварвания
 • да се премахне умората
 • да се намали напрежението в мускулите
 • да се подобри гъвкавостта на мускулите и сухожилията
 • да премахне дискомфорта и болката

Цяло тяло, 45 мин – 95 лв.

Частичен, 25 мин – 65 лв.

Масажна яка
Масажът обхваща окосмената част на главата, шията, раменете и лопатките, като отпуска мускулите, подобрява подвижността на шията, премахва болката.
Въздейства по нервно-рефлекторен път за обезболяване и релаксация, или за ободряване и тонизиране. Оказва изключително благоприятно въздействие при главоболие и умора, скованост и болки в гърба, врата и раменете, шипове, шийни дискови хернии, неврози и невралгии, хипeртония, нарушения на слуха и равновесието.

15 мин – 35
лв.

Рефлексотерапия

Базирана на древни китайски и индийски лечебни практики, рефлексотерапията, наричана още зонова терапия, се основава на третирането на рефлексни точки по стъпалата, дланите, ушите и тялото, които съответстват на определени телесни органи и зони. Чрез масаж и натиск върху тези точки, се оказва рефлекторно въздействие върху целия организъм, като най-бърз и цялостен терапевтичен ефект се постига чрез зоновата терапия на стъпала.
Рефлексотерапията работи с енергията на тялото, като стимулира способността му да се самолекува и да хармонизира физическото и умственото си състояние.

Масаж на стъпала
Зоновата терапия на стъпала датира отпреди 5 000 години, но е преоткрита за съвременния свят едва през 20 век, благодарение на норвежкия лекар Ердал, който чрез точков масаж на стъпала успява да излекува себе си от парализа. След повече от 20 години клинични изследвания, д-р Ердал систематизира наблюденията си в медицинска наука, високо ценена в цяла Европа.
Точковият масаж на стъпала намалява болката, освобождава от стреса и напрежението, релаксира целия организъм. Стимулира обменните процеси и подобрява общото здравословно състояние. Положителният ефект от терапията се усеща осезаемо дори след първата процедура.

25 мин – 50
лв.

Компресионен масаж (Масаж за оптимизиране на кръвообращението и лимфния дренаж)

Компресионният масаж се извършва с помощта на Уред за компресионна терапия, който с помощта на въздух под налягане нежно масажира долните крайници. Този тип масаж е много полезен при проблеми с лимфния дренаж (наличие на изолирани или хронични отоци по тялото и/или крайниците) или с венозното кръвообращение. Компресионният масаж е комплексна противозастойна терапия, която подобрява и/или възстановява цирку-лационните процеси в организма, подпомага борбата с отоците, облекчава болката и премахва умората в крайниците. Като следствие, оптимизирането на венозната и лимфна циркулация стимулира имунната система, подпомага загубата на тегло и борбата с целулита.

Два крайника, 20 мин – 25 лв.
Един крайник, 20 мин – 18 лв.

Подводен масаж (Тангентор)
Това е една от най-предпочитаните спа процедури, която съчетава действието на масажа и лечебното въздействие на минералната вода. Подводният масаж из-ползва завихрянето на водата и насочването на контролирана водна струя към определени мускулни групи и части на тялото, като нежно ги масажира, загрява тялото и отпуска мускулите, подобрява макро и микро-циркулацията.
Тангенторният масаж с минерална вода оказва терапевтичен ефект при определени болести на опорно-двигателния апарат, както и при определени функционални нервни заболявания и хронични болести на периферната нервна система.

Индивидуален, 25 мин – 37 лв.


Компреси с черноморска луга
Богата на минерали и на мощни активни агенти, черноморската луга притежава силно изразено противовъзпалително и антисептично действие. Стимулирайки функцията на мускулите и на нервната система, стабилизираната черноморска луга ефективно облекчава мускулни и ставни болки, като подпомага имунобиологичните реакции и регенеративните процеси в тъканите.
Компресите с черноморска луга се прилагат върху травмиран или болезнен участък на тялото. Черноморската луга е с висока концентрация на магнезий и със съдържание на калций, натрий, хром, бром, сулфати, хидрокарбонати, много микроелементи и органични вещества, които чрез компресите проникват през кожата и оказват незабавен лечебен и болкоуспокояващ ефект върху третирания участък, като освен това релаксират и тонизират целия организъм.
Процедурата се използва при заболявания на опорно-двигателния апарат, включително при ревматични състояния, при посттравматични състояния като фрактури, навяхвания или изкълчване на стави, както и при определени неврологични проблеми. Компресите са изключително ефективни при мускулни и ставни болки и оказват благотворно влияние при простуда и при определени кожни проблеми.

Едно поле, 20 мин – 20 лв.

Две полета, 30 мин – 35 лв.

Пелоидотерапия (терапия с лечебна кал)

Пелоидотерапията е терапия с доказан лечебен ефект. Процедурите с лечебна кал въздействат върху всички кожни рецептори, като провокират рефлекторни реакции. Топлата високоминерализирана лечебна кал от Мъртво море релаксира мускулите, намалява подуванията и болките в ставите, засилва противовъзпалителните и имунни процеси в цялото тяло.
Пелоидотерапията се използва за лечение на болести на опорно-двигателния апарат (артрит, дегенеративен остеоартрит и ревматизъм), както и при гинекологични заболявания, респираторни неразположения, възпалителни процеси, невралгия и затлъстяване. Освен това, топлината ускорява кръвообращението и локалния метаболизъм, като по този начин подпомага елиминирането на целулит и стрии в третираните зони.

Цяло тяло, 40 мин – 50 лв.
Едно поле, 20 мин – 20 лв.
Две полета, 30 мин – 35 лв.

Матрично - ритъмна терапия (MaRhyThe)
Матрично - ритъмната терапия въздейства върху клетките и средата около тях (т.е. извънклетъчната матрица) чрез специално устройство (Matrixmobil), с помощта на което се възстановява или стимулира естествената микровибрация на клетките и тъканите. В резултат на това се нормализират метаболитните процеси, тъканите отново са пропускливи и гладки и могат да участват активно в оздравителните процеси на тялото.

Матрично - ритъмната терапия се прилага успешно при:
 • Лимфедем (първичен и вторичен)
 • Нарушена мобилност
 • Адхезивен капсулит
 • Рехабилитация след операция или злополука
 • Болезнени състояния
 • Неврорегенерация
 • Хронични дегенеративни заболявания като ревматизъм, фибромиалгия, остеопороза и остеоартроза
 • Спортни травми или заболявания
 • Нарушена микроциркулация като при трофични язви, целулит и варикозни вени
 • Регулиране на кръвна захар и кръвно налягане

Цена: 30 мин – 50 лв.
60 мин – 88 лв.


Gunaphoresis
Gunaphoresis е иновативен физиотерапевтичен метод за приложение на висококачествен GunaMDs колаген чрез електромагнитен резонанс: феномен, който е резултат от взаимодействието между магнитно поле и биофотонно лъчение. Апаратът Gunaphoresis действа на принципа на резонансна магнитофореза (интрадермална доставка на активни вещества), посредством която се постига по-голяма дълбочина на проникване на GunaMDs колаген в ставите и тъканите, увеличават се пропускливостта на клетъчната мембрана и усвояемостта на препарата, като в същото време се избягва инжекционния метод за въвеждането му. Терапията възстановява ставен хрущял, сухожилия и лигаменти, подходяща е при заболявания на опорно-двигателния апарат и за профилактика на активно спортуващи.
GunaMDsколаген е иновативен и прецизен метод в терапията на ставно-мускулно-невралгичната патология. Възстановява и укрепва анатомичните структури, увредени вследствие на дегенеративни или възпалителни заболявания. Ампулите възстановяват и заздравяват колагеновите структури на ставно-мускулния апарат, чрез което се постига елиминиране на болката и подобряване на двигателната активност.
Постижение на съвременните биофизикални технологии, Gunaphoresis е ефикасен терапевтичен метод с добра поносимост, без странични ефекти и алергични реакции. Специализираното лечение с Gunaphoresis подобрява качеството на живот и общото здравословно състояние.

Едно поле, една ампула, 20 мин – 42 лв.
Едно поле, две ампули, 30 мин – 72 лв.

Gunaphoresis Подмладяваща мезотерапия за лице
Терапията е иновативна и прецизна процедура за редуциране на възрастовите изменения и за стимулиране на клетъчното възстановяване и обновяване. Колагенът като основна съставка на ампулите Guna MD - Tissue въздейства върху колагеновите фибри на съединителната тъкан, чрез което се обновява структурата на кожата и се постига мощен лифтинг ефект.
Съставът на Guna MD - Tissue е обогатен с ценни за кожата витамини и минерали, които подпомагат преноса и стабилизирането на колагена и допринасят за съхраняване на младостта на кожата.
Специално създадено за целта точково устройство позволява да се въздейства локално върху по - деликатни зони като околоочен контур, брадичка и шия.

Цена: Една ампула
30 мин – 64 лв.


Лечебна гимнастика

Индивидуална процедура, 25 мин – 18 лв.
Групова процедура, 25 мин – 13 лв.

ФИЗИОТЕРАПЕВТИЧНИ ПРОЦЕДУРИ
Йонофореза - 15 лв.
Бипулсатор - 15 лв.
TENS импулси - 15 лв

Електростимулация - 15 лв.
Интерферентен ток /ИФТ/ - 15 лв.Ултразвук /Фонофореза/ - 15 лв.
Магнитотерапия - 18 лв.
Лазерна терапия - 18 лв.
УВЧ - Ултрависокочестотни токове - 15 лв.
Светлинотерапия - 12 лв.
Кварцова лампа - 12 лв.
Ултразвукова инхалация - 12 лв.Клетка на Роше (пулитерапия) - 18 лв.
Кинезиотейпинг с Kidmax - 15 лв. 
Therma Vitae © Запазени права